Get code Codtest to get 100 OFF

Cart Empty

APPLY
Grand Total
lei0.00
0

Contractarea si executarea instalatiilor electrice de racordare

Advertisements

 Pentru racordarea utilizatorilor la reteaua electrica se executa , dupa caz, urmatoarele categorii de lucrari:
    -lucrari de intarire a retelei electrice in amonte de punctul de racordare, pentru crearea conditiilor tehnice necesare racordarii;
    -lucrari pentru realizarea instalatiei de racordare, respectiv a instalatiilor cuprinse intre punctul de racordare si punctul de delimitare;
    -lucrari pentru realizarea instalatiei din aval de punctul  de delimitare.
    Pentru racordarea unui loc de consum si/sau de producere pot fi necesare urmatoarele categorii de lucrari de intarire:
    -lucrari de intarire determinate de necesitatea asigurari conditiilor tehnice in vederea evacuarii/consumului puteri aprobate exclusiv pentru locul de consum si/sau de producere in cauza;
    -lucrari de intarire pentru crearea conditiilor tehnice necesare racordari mai multor locuri de consum si/sau de producere.
    Operatorul de retea are obligatia sa realizeze lucrarile  de intarire, la termenul si in conditiile prevazute in contractul de racordare.
    Realizarea de catre operatorul de retea a lucrarilor de intarire este determinata de rezultatele calcululelor pentru regimurile de de functionare pe care operatorul de retea le face ca urmare a inregistrari cererilor de punere sub tansiune a instalatiilor locurilor de producere ce au determinat lucrarile de intarire respective.
    Lucrarile de intarire necesare in vederea evacuarii in retea a puteri aprobate utilizatorilor se realizeaza de catre operatorul de retea. Titularul avizului tehnic de racordare pentru un loc de producere sau de consum si de producere contribuie la suportarea costurilor de racordare si inclusa in tariful de racordare stabilit in conformitate cu metodologia de stabilire a tarifelor de racordare aprobata de autoritatea competenta.
    Lucrarile de intarire necesare pentru racordarea unui loc de consum,  se realizeaza de catre operatorul de retea, pe cheltuiala acestuia, in conformitate cu prevederile Lucrarile de intarire a reteillei electrice se includ si se evidentiaza distinct in planul de investitii al operatorului de retea, care se   Daca operatorul de retea nu are posibilitatea realizari lucrarilor de intarire pana la data solicitata pentru punerea sub tensiune a instalatiei de utilizare, operatorul de retea are obligatia sa comunice acest lucru solicitantului in oferta de racordare, pecare o  face in avizul tehnic de racordare pe care o face prin avizul tehnic de racordare, informandu-l cu privire la motivele intarzieri si termenele posibile de realizare a lucrarilor respective. Avizul tehnic de racordare trebuie sa contina, in cadrul tabelului cu evolutia puteri aprobate, puterea maxima care poate fi aprobata fara realizarea lucrarilor de intarire.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3772733133049603"
   crossorigin="anonymous"></script>


    Informatia prevazuta mai sus trebuie sa fie comunicata utilizatorului din prima etapa a procesului de racordae, atunci cand acest lucru este posibil, precum si prin studiul de solutie in situatia in care, solutia de racordare se stabileste prin studiu de solutie.
    In conditiile prevazute mai sus, titularul avizului tehnic de racordare poate opta pentru una din tre urmatoarele variante:
    -renuntarea la realizarea obiectivului pe amplasamentul respectiv;
    -amanarea realizari obiectivului pe amplasamentul respectiv pana la data indicata de operatorul de retea ca termen pentru asigurarea in amonte de punctul de racordare a conditiilor care sa permita racordarea;
    -dezoltarea in etape a obiectivului cu incadrarea in limita de putere aprobata prin avizul tehnic de racordare;
    -achitarea costurilor care revin operatorului de retea pentru lucrarile de intarire a retelei in amonte de punctul de racordare, in situatia in care motivul intarzieri se datoreaza faptului ca in programul de investitii al operatorului deretea nu este prevazuta cota sa de participare la finantare, cu recuperarea ulterioara a acestora de catre operatorul de retea.
    In situatia de mai sus utilizatorul si operatorul de retea inchieie contractul de racordare cu obligatia operatorului de retea de arealiza lucrarile de intarire la termenul comunicat ssi asumat prin avizul tehnic de racordare.
    Operatorul de reteaeste obligat sa restituie utilzatorului contravaloarea cheltuielilor efectuate de acesta, modalitatea de restituire fiind convenita intre parti. In contractul de racordare se prevad atat costul lucrarilor de intarire suportate de utilizator, cat si modalitatea de returnare a acestor cheltuieli de catre operatorul de retea.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3772733133049603"
   crossorigin="anonymous"></script>


 
   

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .

This is an example of a sitewide notice - you can change or remove this text in the Customizer under "Store Notice" Ausblenden

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare